Az általunk készített termékek leggyakrabban a következő természetes anyagokból-, kőzetekből készülnek.

A bemutatott mintaképek tájékoztató jellegűek, mivel természetes anyagról van szó.

Gránit:

Mélységi magmás kőzet, az egyik legelterjedtebb díszítő- és építőkő. Összetétele, fizikai és kémiai tulajdonságai alapján kül- és beltérben egyaránt jól felhasználható. Gyakorlatilag bármilyen célra megfelel. A külső hatásokkal szemben ellenálló, bírja az időjárás viszontagságait, fényét évtizedek alatt sem veszíti el, karcálló.  Az ebből készült síremlék gyakorlatilag örökre emléket állít elvesztett szeretteinknek. A munkapultok, burkolatok is hasonlóan ellenállnak a mindennapi életünkben is használatos különböző vegyi anyagoknak, savaknak, lúgoknak.

további gránit minták megtekintése ->

Márvány:

Metamorf kőzet, magas hőmérsékleten és nyomáson a mészkő átkristályosodásával jön létre. Jól megmunkálható, fényezhető. Tulajdonságai alapján inkább beltéri alkalmazását ajánljuk. Ez nem azt jelenti, hogy kültérben egyáltalán nem használható, de figyelembe kell venni, hogy környezetünk hatásaival (légszennyezés, savaseső) szemben nem ellenálló.

Idővel fényét elveszíti, errodál, könnyen karcolódik. Vegyszeres kezeléssel ezek a folyamatok lassíthatók. Konyhapultoknak, fokozott igénybevételnek kitett helyekre egyáltalán nem ajánljuk.

Mészkő:

vegyi üledékes kőzet. Szerkezete igen változatos a tömött , kemény mészkőtől a laza pórusos édesvízi mészkőig.

Természetesen ez a felhasználási területeiket is behatárolja. A tömör mészkő jól megmunkálható, fényezhető ezért gyakran tévesen márványnak is nevezik. Kémiai fizikai tulajdonságai nagyon hasonlóak a márványhoz, de ez természetes, mert kémiai összetételük azonos, amiben eltérnek az a kristályszerkezet. Felhasználásánál a márványra elmondottak irányadók.

Műkő:

Általunk is gyártott mesterséges kő. Úgyis fogalmazhatjuk, hogy egy jó minőségű beton. Összetételét tekintve különböző szemcseméretű mészkő vagy dolomit őrlemény cementes keveréke. Jól megmunkálható.Körülbelül a márvánnyal, mészkővel azonos módon bírja a külső környezeti hatásokat. Kiválóan alkalmas lépcsők, lábazatok, kerítés fedkövek készítésére.